Lotta: Att växa är vackert

Vid den här tiden på våren för fem år sen fick jag ett val av min dåvarande arbetsgivare: ”antingen säger du upp dig eller så börjar du jobba heltid igen.” Jag hade fram till det fått vara tjänstledig på halvtid i sex månader för att starta eget. En enorm förmån.

Jag sa upp mig.
Det var början på min största personliga utveckling hittills.

Jag gillar människor som vill utvecklas

Jag gillar människor som vill utvecklas. Som förändrar sina vanor, utmanar sig själv och lär sig något nytt. Att växa är vackert. Jag blir sällan så stolt över mig själv som när jag lyckas växa själv. Och jag älskar när jag märker att jag kan bidra till att andra människor får växa.

”Du är bra på att skapa aha-upplevelser hos andra!” sa Jenny Henriksson, vår praktikant till mig, när vi i förra veckan gjorde en övning i positiv feedback här på kontoret.

Jag älskar när polletter trillar ner. När insikter kommer och gör vad och varför tydligt. Plötsligt blir det lättare att ändra på hur:et. Och att göra på ett nytt sätt. Jag har haft förmånen att utveckla både mig själv och andra i mitt företagande.

Mina utmaningar

Men inget går utan fantastiska människor runtomkring. Människor som ställer frågor, ifrågasätter och bidrar till mina aha-upplevelser.

Som min yogalärare Annika Lindberg, på Stilla Stund. Hon har precis skrivit klart en bok. Om yoga, men mest om att möta sig själv. Jag kan inte idag beskriva hur, men jag vet att yogan de senaste åren har bidragit till att jag kanske har mött mig själv på ett nytt sätt.

Som SSAL. Tre starka, kloka kvinnor som jag regelbundet har träffat under alla år för att diskutera, vrida och vända på funderingar om affärer, företagande, jaget och livet. Utbytet med Sofia Hadders, Anna Uhlin-Landh och Sigun Sjöberg har varit och är ovärderligt.

Nu är jag gravid. I sista månaden. Det är en enorm utmaning. Att gå hem och släppa taget om bolaget är en annan. Att låta två smarta, starka och modiga kvinnor fortsätta utveckla Najja kommunikation är den lätta delen av utmaningen:
- Stina Kållberg, du är en fantastisk människa och det är ett nöje att äga och driva företag tillsammans med dig! Du ville och vågade. Jag är så glad.
- Kia Lagerqvist, nyanställd sen en dryg vecka och redan briljant. Din vilja, energi och alla viktiga frågor. Att du dyker upp just nu är fantastiskt.

Jag tar föräldraledigt på fredag.
Att bli förälder kommer att bli min nästa – och största – personliga utveckling i livet.

Nästa utmaning? Att i september kombinera företagande på deltid och föräldraskap. Men det tar vi då. Nu är nu.

8 kommentarer

  1. Intressant att läsa! Det kommer gå så bra så med din nya utmaning!

  2. Tack för en fin text som väcker tankar! Du är fantastisk! Mina varmaste lyckönskningar till er blivande föräldrar! Kram!

  3. Tack Anna :)

  4. Det får vi verkligen hoppas Per! Tack för stödet. Det känns ju fortfarande ganska overkligt.

  5. You have to be one to see one. Älskar dig!

  6. Lycka till Lotta, du är en solstråle :)

  7. It takes one to see one. Ytterligare en klok kvinna som lärde oss det, Sofia :)

  8. Tack Maria!

Kommentera