Nathalia Erlgren, 24, praktikant hos Najja under våren

Hej! Jag heter Nathalia och jag är Najjas nya praktikant. En dag för några veckor sedan så –svepte jag in här som en virvelvind-, Lottas ord. Svepte in och fastnade helt enkelt.

Högskolan i Dalarna

Jag har en kandidatexamen i PR och internationell kommunikation med specialisering inom medier från Högskolan Dalarna. En utbildning som nu ska kompletteras med arbetslivserfarenhet i samma kategori. Jag ser fram emot allting jag kommer att lära mig under dessa månader och att få vara en del av Lotta och Stinas verksamhet.
Nathalia_praktikant_Najjakommunikation

Hittade rätt direkt

2007, när det var dags för mig att välja linje till gymnasiet, så valde jag en linje med inriktning kommunikation. Efter det var jag fast, jag hade hittat rätt på första försöket. Några år senare var det dags för mig att testa mina vingar i ett nytt land. Jag landade på amerikansk mark och studerade på High School i två terminer. Eller rättare sagt tre trimestrar. Fem veckor där schemat såg likadant ut varje dag, fem lektioner och varje veckodag såg likadan ut, i fem veckor. Sen var det slutprov i alla ämnen under samma vecka. Det upprepades tre gånger, tre trimestrar.

”Allt allt allt var annorlunda”

Även i USA studerade jag kommunikation och media, men fick även ett nytt intresse, kultur! Innan jag åkte hade jag ingen aning om hur stor skillnad det kunde vara. Allt allt allt var annorlunda. Jag var den självständiga tjejen från Sverige som var van vid att ta hand om mig själv, här skulle jag helt plötsligt fråga om lov innan jag gick på toaletten i skolan. Det fanns också en regel och att man inte fick kramas längre än i tre sekunder i korridoren.

Intensiv period i livet

Att jag skulle studera kommunikation och medier, med ett visst inslag av kultur, på högskolan var inte ens ett val, det var en självklarhet. Så jag tog mina väskor och flyttade till Falun. Pojkvännen fick följa med. Efter fyra år, en flytt tillbaka till Örebro och en dotter senare, så fick jag mitt examensbevis.

Redo

Så nu är jag här. På Najjas kontor, med siktet inställt på att suga i mig all kunskap jag bara kan under de här månaderna och exalterad över att använda all den kunskap jag lärt mig från mina studier, mitt intresse och av att leva.
/ Nathalia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *